وبلاگ

علت یخ زدن لوله های یخچال فریزر

علت یخ‌زدن لوله‌های پشت یخچال

یافتن علت یخ‌زدن لوله‌های پشت یخچال می تواند دغدغه بسیاری از افراد و خانواده ها در مواجهه با این مشکل باشد. یخچال‌فریزر یکی از اصلی‌ترین لوازم‌خانگی هر منزلی است. خراب‌شدن این دستگاه مشکلات زیادی برای صاحبان آن به بار می‌آورد. یخ‌زدن لوله‌ها یکی از مشکلات متداول در یخچال‌ها است که گاهی به‌راحتی حل می‌شود. اما در بعضی مواقع هم نیاز به دخالت متخصصان وتعمیر یخچال توسط آن‌ها هست. وقتی این مشکل به وجود می‌آید قسمت‌های مختلفی که با این لوله‌ها در ارتباط هستند باید به‌خوبی بررسی شوند. به دلیل حساسیت و گران قیمت بودن وسیله ای مانند یخچال بهتر است که پیش از هر اقدامی با کارشناسان مشورت کنید. 

علت یخ‌زدن لوله‌های پشت یخچال

عوامل متعددی  دلیل یخ زدن لوله های پشت یخچال است. در واقع برفک ها وقتی روی هم انباشته می شوند و اگر یخچال یا فریزر توانایی از بین بردن این برفک ها را نداشته باشد یخ زدگی اتفاق می افتد. سیستم دیفراست، کویل، گاز یخچال و درب آن از مهم‌ترین قسمت‌هایی هستند که می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند. با شناختن این عوامل می‌توانید به‌موقع برای رفع آن‌ها اقدام کنید. اصلی ترین دلایل را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

نقص در عملکرد سیستم دیفراست

لوله‌های پشت یخچال همان لوله‌های اواپراتور هستند. گاز یخچال در این لوله‌ها جریان دارد. وجود هر گونه اختلالی در عملکرد سیستم دیفراست می‌تواند دلیل یخ‌زدن این لوله‌ها باشد.قسمت های مختلف این سیستم المنت، تایمر، سنسور و ترمودیسک است. هیتر یا المنت بخشی از این سیستم است که وظیفه گرم‌کردن لوله‌ها و آب‌کردن برفک‌ها را به عهده دارد. اگر هیتر دچار نقص شود برفک‌ها روی‌هم انباشته می‌شوند و لوله‌ها یخ می‌زنند.

تایمر قسمت دیگری از این سیستم است که طبق زمان‌بندی مشخص المنت را وادار به روشن‌شدن می‌کند. تایمر از این طریق نقش مهمی در ازبین‌بردن برفک‌ها دارد. اگر تایمر خراب شود و به‌موقع شروع به کار نکند لوله‌ها دچار برفک و یخ‌زدگی می‌شوند. خرابی سنسور و ترموستات هم از دیگر عوامل ایجادکننده برفک یخچال‌فریزر است. این دو قسمت دمای یخچال را مشخص کرده و بر اساس آن به هیتر دستور روشن‌شدن می‌دهند. بدیهی است که اگر هر کدام به‌خوبی کار نکنند لوله‌ها با برفک زیاد یخ می‌زنند.

برای این که از سلامت سیستم دیفراست یخچال فریزر اطمینان پیدا کنید می توانید درجه یخچال را روی دمای کمتری قرار دهید؛ بعد از چند ساعت اگر دمای داخل یخچال پایین تر آمده باشد یعنی ترموستات یخچال شما درست کار می کند. در غیر این صورت می توانید مطمئن باشید که مشکل از ترموستات است.

یخ زدن لوله های یخچال

کثیف‌شدن فیلتر یا کویل

گاهی گردوغبار و آلودگی زیادی روی لوله‌ها جمع می‌شود؛ بنابراین گردش هوا اطراف آن‌ها به‌خوبی انجام نمی‌شود. عدم گردش هوا می تواند علت یخ زدن لوله های پشت یخچال باشد. برای رفع این مشکل کافی است این لوله‌های کندانسور تمیز شوند و یا فیلتر کویل تعویض شود. توجه داشته باشید که این مشکل در درازمدت فشار زیادی به کمپرسور وارد می‌کند و می‌تواند باعث بروز مشکل‌های جدی‌تری شود.

کم‌شدن گاز یخچال‌فریزر

اگر به هر دلیلی گاز در لوله‌ها کم‌تر از حد مجاز باشد امکان یخ‌زدگی لوله‌ها وجود دارد. زیرا چرخش این گاز در لوله‌ها است که گرمای یخچال را می گیرد و از آن خارج می‌کند. اما مشخص‌کردن این مشکل امری است که باید توسط یک متخصص بررسی شود.

نقص در لاستیک درب یخچال

کوچک‌ترین پارگی و سوراخ روی لاستیک درب یخچال می‌تواند باعث ورود هوای گرم به داخل یخچال و در نتیجه فشار مضاعف روی کمپرسور شود. گاهی لاستیک پارگی ندارد؛ اما شل شده است. تمام این موارد می‌تواند منجر به یخ‌زدگی لوله‌ها شود.

دمای یخچال

تنظیم دمای یخچال و تغییر آن متناسب با فصل از عوامل دیگری است که به‌راحتی توسط خودتان و در منزل قابل‌انجام است. عدم تنظیم دما ممکن است علت یخ‌زدن لوله‌های پشت یخچال باشد. دمای مناسب حدود ۲ تا ۳ درجه سانتی‌گراد است که در فصل زمستان می‌تواند به ۳ تا ۴ درجه تغییر کند.

وجود سوراخ روی لوله ها

یکی دیگر از عواملی که می تواند علت یخ زدن لوله های پشت یخچال باشد سوراخ شدن لوله ها و در نتیجه نشتی گاز مبرد باشد.

تعمیر یخچال فریزر

اقدامات لازم در زمان یخ‌زدن لوله‌های پشت یخچال

اگر شما هم با این مشکل روبرو شده‌اید و به دنبال علت یخ زدن لوله های پشت یخچال هستید،  بهتر است در ابتدا تمام نکات  را بررسی کنید. اما همان‌طور که در این مقاله ذکرکردیم برخی از عوامل قابل‌رفع توسط شما نیستند. در این موارد کافی است با متخصصان سرما نوین تماس بگیرید و از خدمات تعمیر یخچال و راهنمایی‌های این گروه باتجربه استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *